Marigoldin ja Suomen ensimmäinen MM-kulta 20 vuotta sitten

Julkaistu: 14.4.2022

Marigold IceUnity juhli keskiviikkona tuoretta MM-hopeaansa Taitoluisteluliiton mitalikahveilla. Päivälleen 20 vuotta aikaisemmin Marigold voitti Suomelle maan ensimmäisen MM-kullan muodostelmaluistelussa. Ne kultaiset mitalit ripustettiin luistelijoiden kaulaan Rouenin jäähallissa Ranskassa.

Ensimmäisen MM-kullan Marigold IceUnity voitti legendaarisella Dracula-ohjelmallaan, jota moni lajifani ja -valmentaja pitää yhtenä lajin parhaista ohjelmista ikinä. Lyhytohjelma Fosse oli tuonut joukkueen jo toiselle sijalle tavoittelemaan vapaaohjelman ja MM-kullan voittoa.

Marigoldin tämän kauden valmennustiimistä Katariina Luotonen ja Maikki Merilehto sekä huoltajat Elina Van Londersele ja Essi Räisänen luistelivat vuonna 2002 MM-kultaa tuoneessa joukkueessa. 

Valmentaja Anu Oksaselle nyt päättynyt kausi on toisellakin tavalla juhlavuosi, sillä hän on luotsannut joukkueensa kaikkiaan 20 kertaa MM-kilpailuihin. Marigold on näillä kausilla voittanut viisi MM-kultaa, seitsemän MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

Tämän kauden Marigold IceUnity päätti upeasti hopeisiin MM-mitaleihin Kanadan Hamiltonissa! Loistokkaalla tulkinnallaan vapaaohjelmasta "From Darkness to Light" se  saavutti  pisteet 151.24 ja nosti  kokonaistuloksensa  228.72 pisteeseen.