MM-hopea huippupäätös Marigoldin kaudelle

Julkaistu: 10.4.2022

MM-hopeamitalit ovat huikean hieno päätös Marigoldin kaudelle. Samalla MM-hopea oli kuin palkinto valmentaja Anu Oksaselle, joka Hamiltonissa luotsasi seniorijoukkuetta valmentajana jo 20. MM-kilpailuissa.

Marigold oli vielä lyhytohjelmien jälkeen neljäntenä pistein 77,48 – tosin vain 0,17 pisteen päässä lyhytohjelmakilpailun kolmannesta sijasta. Joukkue lähti vapaaohjelmaansa vahvalla latauksella ja luisteli upeasti vapaaohjelmansa From Darkness To Light.

Kapteeni Tessa Tamminen luonnehti joukkueen luistelua vapaaohjelmassa unohtumattomaksi kokemukseksi ja lähes täydelliseksi suoritukseksi.

”Lähdimme puhtaalta pöydältä ja sovimme, että luistelemme meille. Vain sillä olisi väliä, mitä teemme toisillemme”, hän kertoi Taitoluisteluliiton haastattelussa heti kisasuorituksen jälkeen.

Kun vapaaohjelmien kilpailussa Kanadan Nexxice oli kolmanneksi viimeisenä luistellut ja jäi Marigoldin taakse sekä vapaaohjelman pisteissä että kokonaistuloksessa, oli mitali varma, mutta sen väri vielä tuntematon.

Kanadan Les Suprêmesin ja Helsinki Rockettesin suoritusten jälkeen selvisi, että Marigold oli voittanut hopeaa. Les Suprêmes sai ensimmäisen MM-kultansa ja Helsinki Rockettes otti pronssia. Näin Suomen joukkueet jatkavat hallitsevina MM-mitalisteina, joita ne ovat olleet vuoden 2019 MM-kotikisoista lähtien. Kahtena välivuotenahan korona esti MM-kilpailujen järjestämisen.

Rikkonaisen kauden hieno huipentuma

Helpolla ei Marigold kuitenkaan ole kohti MM-hopeaansa päässyt suuntaamaan, sillä kausi on ollut joukkueelle todella haasteellinen jo monien loukkaantumisten vuoksi. Harjoittelua ovat hankaloittaneet myös korona-altistumiset, jotka ovat siirtäneet luistelijat seuraamaan harjoituksia zoomin välityksellä.

  ”Itse koronatartunnat ovat kuitenkin jääneet joukkueessa vähäisiksi, mutta pandemian vaikutukset ovat altistumisten takia olleet suuret”, valmentaja Anu Oksanen painottaa.

Vaikka kausi on ollut valmentajan mukaan hyvin rikkonainen, joukkue on koko ajan treenannut päämäärätietoisesti ja eteenpäin tähtäävällä asenteella.

”Siksi joukkue pystyi ansaitsemaan paikkansa MM-kilpailuissa ja olemaan kilpailussa Suomen paras joukkue. Meillä oli maailman toiseksi paras vapaaohjelma, joka sisälsi kyllä myös elementeissään maailman parasta laatua olleita suorituksia”, hän toteaa.

Anu kertoo valmentajana liikuttuneensa joukkueen tunnelmasta jäällä. Luistelijoita ei näyttänyt yhtään häiritsevän, että he olivat MM-kilpailuissa ja takaa-ajoasemassa lyhytohjelman jälkeen.

”On valmentajalle paras palkinto, kun näkee joukkueen onnistuvan ja saavuttavan rauhan ja rutiinisuorituksen tiukassa paikassa. Oli ihanaa katsoa, kuinka joukkue oli ohjelman lopussa niin kotonaan jäällä ja nautti siitä hetkestä.”

Hamilton näyttää olevan Marigoldille hopeinen kaupunki, sillä joukkue luisteli hopeaa MM-Hamiltonissa myös vuonna 2015.

Marigold IceUnity on nyt saavuttanut seitsemän MM-hopeaa viiden MM-kullan ja kahden MM-pronssin lisäksi.

Tulokset Hamiltonista: https://results.isu.org/results/season2122/wsysc2022/

Kuva: Suomen Taitoluisteluliitto/Satu Niittynen