Marigold IceUnity niukasti neljäs MM-kilpailujen lyhytohjelmissa

Julkaistu: 9.4.2022

Marigold IceUnity lähtee lauantain vapaaohjelmiin neljänneltä sijalta pistein 77,48 muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Kanadassa. Joukkue jäi vain 0,17 pisteen päähän kolmannesta sijasta ja pronssisista pikkumitaleista.

Joukkue luisteli hyvin pohjoisen tunnelmia tulkitsevan ohjelmansa Nordic Spirit. Se saikin esittämisestä yhden täyden kympin ja  koreografiasta kilpailun korkeimmat pisteet. Tällä kertaa pivottavan blokin tekniset vaatimukset eivät kuitenkaan täyttyneet, mikä pudotti paljon pistesaldoa.

Valmentaja Anu Oksanen kertoo kapean kaukalon tuoneen paljon haastetta nimenomaan pivottavan blokin mahduttamisessa kapeaan NHL-kaukaloon, koska joukkue tekee elementin laajoilla kaarilla.

”Pivottava blokki oli pudonnut lähtötasoltaan nelosesta kakkoseksi, mikä on niin suuri virhe, että se  merkitsee yli neljän pisteen pudotusta.”  

Ohjelman arviointi toi  myös paljon hyvää. Anu korostaa, että kovien koreografiapisteiden ja esittämisen kympin lisäksi joukkueella oli paras piiri ja yhdessä Kanadan Nexxicen ja USA:n Haydenettesin kanssa kisan paras liukusarja.

 ”Joukkueen luistelu näytti kaiken kaikkiaan rauhalliselta ja levolliselta. Olen tyytyväinen, että koronavuosien jälkeen päästään jälleen MM-jäälle. Totta kai harmittaa, että niin pieni piste-ero erotti meidät  kolmannesta sijasta ja pronssisista pikkumitaleista. Ohjelmalle olisi ne suonut.”

Kapteeni Tessa Tamminen kertoi joukkueen fiiliksen olleen hyvä koko ohjelman ajan

”Emme olisi voineet luistella paremmin. Vapaaohjelmaa lähdemme tekemään vahvalla perusrutiinillamme ja nauttimaan siitä viimeistä kertaa täysillä.”

MM-kilpailua johtaa Helsinki-Rockettes pistein 82,76. Toisena on Kanadan Les Suprêmes pistein 81,51 ja kolmantena saman maan Nexxice 77,65 pisteellä.

MM-kisat, jotka nyt järjestetään kahden koronan tuhoaman kauden jälkeen, jatkuvat lauantaina vapaaohjelmilla kello 20.40 Suomen aikaa. Molemmat suomalaisjoukkueet luistelevat kuumassa ryhmässä.

 

MM-kisojen sivut: https://worldsynchro2022.com/
Tulokset ja aikataulut: http://www.isuresults.com/events/fsevent00111057.htm
Livelähetys https://worldsynchro2022.com/event-info/live-stream/

Vapaaohjelma suorana YLE Areenassa 9.4. klo 20.35
YLE:n koosteet lauantaina 9.4. klo 10.00 lyhytohjelmasta ja klo 23.45 vapaaohjelmasta..