Musketeersin neljäs sija loistava tulos

Julkaistu: 20.3.2022

Vaikka muodostelmaluistelun kilpailuja on taas päästy järjestämään, on korona vahvasti läsnä kisatapahtumissa. Covid-testaus on niissä tarpeen, mutta toistuvat testit kansainvälisissä kilpailuissa ovat syöneet itse kilpailuihin keskittymistä. Valmentaja Anu Oksanen toteaakin Musketeersin neljännen sijan junioreiden MM-kilpailuissa olevan loistava tulos joukkueelta, joka joutui testirumbassa todella tiukoille.

Musketeersin Magic Carpet nousi lentoon MM-jäällä ja toi pisteet 127,54. Kokonaistulos 193,29 pistettä nosti sen neljänneksi ohitse Kanadan Les Suprêmesin. 

Anu kehuu vapaaohjelman suoritusta huikeaksi, sillä vaiheet kohti lopputulosta olivat Innsbruckissa yhtä vuoristorataa. Pyöritys alkoi jo ennen lyhytohjelmia.

Koko joukkue oli pcr-negatiivinen testeissä, jotka Innsbruckissa tehtiin lyhytohjelmaa varten. Kun joukkue testattiin uudelleen vapaaohjelman päivää varten ennen lyhytohjelmapäivän harjoituksia, testeissä ilmeni yllättäen kaksi positiivista tulosta.

”Olimme juuri ehtineet saapua hallille lyhyen kisaa varten, kun tieto kahdesta positiivisesta tuloksesta meille kerrottiin. Onneksi olimme käyttäneet maskeja myös virallisessa harjoituksessa, joten koko joukkue ei ollut kisalääkärin mukaan altistunut. Kokoonpano meni uusiksi kolmen paikan osalta. Yksi luistelijoistamme teki ensimmäisen juniorikisansa suoraan MM-jäällä. Paikkavaihdot tehtiin verryttelyn aikana.”

Joukkueen junaohjelma Light at the End of the Tunnel kulki kuitenkin radallaan ja toi kokonaisuutena hyvin sujuneesta vedosta pisteet 65,75.

Vapaaohjelmien päivän aamuna nämä kaksi positiivisen tuloksen saanutta vietiin uudelleen pcr-testiin, josta joukkueelle luvattiin tulokset nyt nopeasti. Toisin kävi.

”Joukkue oli jo kopissa valmiina vapaaohjelman harjoituksiin, kun vasta tuli ilmoitus, että näiden kahden tytön testitulokset olivat nyt negatiiviset.”

Joukkue sai ylituomarilta luvan tehdä kisaharjoituksen kuuman ryhmän viimeisenä joukkueena. Näin negatiivisiksi todetut luistelijat ehtivät mukaan harjoituksiin ja kisakokoonpanoon.

Anu korostaa olevansa todella ylpeä joukkueen suoriutumisesta kisajäillä.

”Moni joutui tapahtumien edetessä uudelle paikalle, mikä lajissa on todella vaikeaa. Ei ihme, että lyhytohjelmassa vähän jengi tutisi. Vapaassa taas joukkue selviytyi olosuhteisiin nähden loistavasti”, Anu kiittää.

Itse asiassa joukkue teki ensimmäiset kokonaiset ohjelmat SM-kilpailujen jälkeen vasta Innsbruckissa. Korona piinasi joukkuetta niin pahasti heti SM-kisoista palattua, että ohjelmia tehtiin vain pätkissä terveiden luistelijoiden kanssa.

”Haastava valmistautuminen, mutta hieno lopputulos. Näidenkin vaiheiden jälkeen maailman neljänneksi paras joukkue.”

Team Fintastic uusi Innsbruckissa junioreiden maailmanmestaruutensa pistein 205,61. Hopea ja pronssi menivät USA:n joukkueille.

Tulokset: https://results.isu.org/results/season2122/wjsysc2022/