MIU ja Musketeers kärjessä Sveitsissä

Julkaistu: 12.2.2022

Marigold IceUnity ja Musketeers palasivat huipputuloksin kansainvälisille kilpajäille. Molemmat joukkueet johtavat sarjojaan Neuchâtel Trophyssa ja lähtevät tänään lauantaina vapaaohjelmiinsa ihanteellisesta tilanteesta.

Marigold IceUnityn Nordic Spirit onnistui hienosti. Se toi joukkueelle kauden ennätyspisteet 80,20. Tuloksellaan joukkue jätti taakseen sekä Venäjän Paradisen että kotimaisen kilpakumppanin Team Uniquen. 

”Ohjelmaan mahtui pieniä virheitä, mutta luistelijat malttoivat kuitenkin tehdä rauhassa ja siirtyä eteenpäin. Joukkue pystyi sillä tavalla osoittamaan kylmähermoisuutta”, valmentaja Anu Oksanen kertoo.

Myös Musketeers luisteli lyhytohjelmastaan Light at the End of the Tunnel ennätyspisteet 70,42. Joukkueen takana ovat kolme USA:n joukkuetta DC EDGE, Northernettes ja Starlights.

”Junioreilla oli hyvä energia ohjelmassa. Joukkue nautti selvästi tekemisestään”, Anu kertoo.

Valmentaja toteaa perjantain olleen molemmille joukkueille huikean hieno päivä Luistelijat saivat pitkästä aikaa osallistua kansainväliseen kilpailuun, ja päivän tulos oli näin hyvä.

 ”Oli ihanaa, että hallissa oli myös yleisöä, mikä loi tunnelmaa kilpailuun. Olemme päässeet takaisin vanhaan normaaliin.”

Joukkueet ja valmentajat iloitsivat lyhytohjelman tuloksista ja ylipäätään paluusta kansainvälisille jäille.

”Pelkästään tällä kaudella meiltä on peruttu kisoja alta, ja olemme itse joutuneet perumaan osallistumisia. Siksi osanotto tähän kilpailuun on todella iso asia, kun vielä aloitus meni näin hyvin”, Anu toteaa.

Lauantaina junioreiden kilpailu alkaa kello 18.20. Musketeers päättää kilpailun aikataulun mukaan kello 20.

Senioreiden vapaaohjelmien kilpailu starttaa kello 20, ja MIU on jäällä ohjelmallaan kello 21.52.30 alkaen.

Kaikki kellonajat ovat Suomen aikaa.

Tulokset http://skating.ch/TNT_2022/index.htm

Live stream: https://neuchatel-trophy.ch/livestream/