Musketeers junioreiden MM-kilpailuihin

Julkaistu: 31.1.2022

Musketeers saavutti yhden unelmistaan, kun se lunasti viikonvaihteessa paikan junioreiden MM-kilpailuihin Innsbruckiin. ”Uskomatonta. Tämä oli kaikin tavoin työvoitto niin luistelijoille kuin valkkutiimillekin”, valmentaja Anu Oksanen iloitsee.

Joukkue luisteli viikonlopun valintakilpailuissa toiseksi uusin kokonaiskilpailun ennätyspistein 180,68 ja lunasti MM-paikkansa laskentakaavalla, joka perustui syyskauden SM-valintakilpailujen ja viikonvaihteen valintakilpailun tuloksiin. Joukkue lähtee maailmanmestaruuskilpailuihin edustamaan Suomea Team Finland 2 -joukkueena

Valintakilpailun voitti HTK:n Team Fintastic kokonaispistein 196,02, joilla se saavutti samalla suoraan Team Finland 1 -paikan MM-kilpailuihin.

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvisti Suomea edustavat joukkueet heti valintakilpailun päätyttyä. MM-kilpailut luistellaan Innsbruckissa maaliskuun 17.–19. päivänä.

Joukkueella, joka on voittanut junioreiden ihka ensimmäisen maailmanmestaruuden, on nyt MM-paikka viiden vuoden tauon jälkeen.

Menestystä on lähdetty pohjustamaan jo viime kaudelta, kun koronasulku pisti joukkueen tamppaamaan pihalla säbämailojen kanssa.

”Se on varmasti kasvattanut luonnetta ja sisua niillä luistelijoilla, jotka joukkueessa tänä päivänä luistelevat. Sieltä on lähdetty hakemaan tosi vahvaa pohjaa tälle kaudelle”, Anu katsoo.

Anun mukaan koko jengillä on ollut mieletön draivi ja halu kehittyä, mennä eteenpäin ja tehdä töitä.

”He ovat toimineet joukkueena. Tässä näkee, että mitä työllä ja yhdessä tekemisellä voi saavuttaa. Olen todella onnellinen joukkueen puolesta.”

Valmentaja toteaa Suomen juniorisarjan olevan niin kovatasoinen, että kilpailussa olisi voinut käydä ihan miten vain.

”Joukkue luisteli kylmäpäisesti omaan juttuun keskittyen. Lopputulos oli sellainen, johon itsekään emme ihan uskoneet, koska meillä oli aluksi hieman laskentaperusteet hukassa. Arvioimme, että läheltä liippasi, mutta ei osunut kohdilleen. Pian valkeni, että viikonlopun suoritukset veivät taas Musketeersin pienen tauon jälkeen junioreiden MM-kilpailuihin”, Anu kuvaa sunnuntai-illan kulkua.

”Olen onnellinen luistelijoiden puolesta ja kiitollinen valkkutiimille, että olemme saaneet puskettua meidän joukkueen tällaiseen kuntoon viime kauden jäljiltä. Hienoa duunia luistelijoilta ja valmentajilta. Näin työ ja luottamus yhteiseen juttuun palkitaan”, hän summaa.

Junioreiden valintakilpailujen tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2122/MLkans2lk/index.htm
Arvokilpailujen valintakriteerit: https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/muodostelmaluistelu/
Arvokilpailuvalintojen tilastot: https://www.stll.fi/maajoukkue/seasonbest/ml-arvokilpailuvalintojen-tilastot/

Sunnuntain tunnelmia: www.skatingfinland.fi