HL on ensimmäinen huippu-urheilun Tähtiseura taitoluistelussa!

Julkaistu: 20.12.2021

HL on taitoluistelun ensimmäinen huippu-urheilun Tähtiseura!

Helsingin Luistelijoille on kaikkien aikojen ensimmäisenä taitoluisteluseurana myönnetty Olympiakomitean huippu-urheilun Tähtimerkki. Samalla seurastamme tuli ensimmäinen taitoluisteluseura, jolta löytyy Tähtiseura – laatuohjelman kaikki kolme Tähtimerkkiä. Kolmen tähden seuroja löytyy vain seitsemän, muut kuusi seuraa ovat voimistelu- ja uintiseuroja.

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen luoma laatuohjelma, jonka tavoitteena on nostaa suomalainen urheilu uudelle tasolle. Tähtimerkki on seuran toimintaan osallistuville sekä heidän lähipiirilleen lupaus laadusta ja toiminnan jatkuvasta kehittämisestä. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan inhimillisesti, modernisti ja ketterästi. Tähtiseurojen tavoitteena on tarjota laadukkaampaa toimintaa, joka antaa kaikille mahdollisuuden urheilla ja liikkua omalla tasollaan, kohti omia tavoitteitaan.

Huippu-urheilun osa-alueen merkki kertoo, että seura luo huippu-urheilijoille entistä paremmat edellytykset harjoitella ja menestyä. Tähtimerkin saanut seura kuuluu tähtikuvioon - seuraverkostoon - jonka seurat ja lajiliitot työskentelevät tiiviisti yhdessä ja kehittävät urheilijan polkua paikallisista ratkaisuista kansainväliselle huipulle. Huippu-urheilun tähtiseura on oman lajinsa edelläkävijä, joka ohjaa resursseja urheilijoidensa tukemiseen sekä vahvistaa seuratoiminnan elinvoimaisuutta.

Kesäkuussa seuralle myönnettiin ensimmäisenä helsinkiläisenä taitoluisteluseurana laatutunnukset sekä lasten ja nuorten että aikuisten osa-alueista. Keväällä 2019 aloitetun laatuohjelmatyön ensimmäinen tavoite on vihdoin saavutettu tämän kolmannen, huippu-urheilun Tähtimerkin, myötä. Tunnuksia auditoidaan säännöllisesti, joten kehittämistyö ei pääty merkkien saamiseen vaan jatkuu välitavoitteiden kautta myös tulevat vuodet kohti seuraavaa auditointia. Huippu-urheilun Tähtimerkki on seuralle myönnetty jäätanssista ja muodostelmaluistelusta. Tavoitteenamme on tulevina vuosina ulottaa Tähtimerkki myös yksinluisteluun, kunhan prosessiin vaaditut SM-edustukset lajissa täyttyvät.

Kiitos kaikki valmentajat, toimistotyöntekijät, urheilijat, hallitus ja kaikki vapaaehtoiset siitä, että olette tehneet seurastamme sen mitä se tänä päivänä on. Erityiskiitos tähtiseuratiimille; Kirsti Larva-Taylor, Henna Lindholm, Arina Klinovitskaya, Tiina Pesonen, Anu Tuunanen, Eeva Ripatti ja Johanna Vainio-Pyykkönen, kovasta työstänne koko seuran eteen. Kiitos yhteistyöstä myös muille huippu-urheilun polulle kutsutuille taitoluisteluseuroille ja tsemppiä vielä loppurutistukseen kohti Tähtimerkkejä.

#helsinginluistelijat #hlperhe #hlluistelukoulu #hljäätanssi #hlmuokka #hlyksinluistelu #hlminit #skatingfinland #tähtiseurat #seuratoiminta #huippu-urheilu