SM-joukkueet taistelevat kärkisijoista

Julkaistu: 15.12.2021

Sairastelu ja loukkaantumiset rikkoivat sekä Musketeersin että Marigold IceUnityn valmistautumista toiseen SM-valintakilpailuun. Viime hetkiin jatkuneista haasteista huolimatta molemmat joukkueet jäivät valmentaja Anu Oksasen mukaan kisassa vahvasti positiivisen puolelle.

”Tulokset osoittavat, että olemme tiukasti taistelemassa kärkisijoista molemmissa sarjoissa. Ei muuta kuin treeni jatkuu”, toteaa.

Seniorit luistelivat kauniisti herkän lyhytohjelmansa Nordic Spirit. Joukkue sai esityksestään pisteet 71,61 ja jäi lyhytohjelman voittaneesta Team Uniquesta 1,7 ja kakkoseksi luistelleesta Helsinki Rockettesista 1,36 pistettä.

”Yhdestä liukuelementistä putosivat tasot, joten se oli todella kallis ja harmillinen tekninen virhe, mutta pitää sekin sitten ensi kerralla tehdä tarkasti”, Anu avaa.

Loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi kilpailussa oli paljon uusia luistelijoita jäällä.

”Mutta luistelijat, jotka ovat tänä vuonna nousseet senioreihin, ovat huikeasti suoriutuneet osuuksistaan niin harjoituksissa kuin nyt kisoissakin. He vetävät vaikeitakin ohjelmapaikkoja hienosti”, Anu kiittää.

Säästääkseen toipilaiden voimia itse kisatilanteeseen, Marigold teki molempien ohjelmiensa kisaharjoituksen poikkeuksellisesti kahdessa osassa.

Viime hetken valintoja

Senioreiden kanssa jouduttiin vielä viime vaiheessa katsomaan kisaharjoitusten jälkeen, ketkä itse kilpailussa oikeasti luistelisivat vapaaohjelmassa. Lopulta saatiin joukkue kehiin.

”Olemme joutuneet tekemään kaikennäköisiä vääntöjä harjoituksissa. On jopa tuntunut, että kohta loppuvat luistelijat, koska kaikkien pituudet eivät riitä nostoihin. Siksi harjoittelu on jäänyt tosi vähälle.

”Luistelijat naureskelivat kopissa vapaaohjelman jälkeen, että kisasuoritus oli ensimmäinen kokonainen ohjelma tällä kokoonpanolla. Joku tytöistä totesi, että hän oli viimeksi 27. päivänä marraskuuta tehnyt vapaaohjelman harjoituksissa.”

Marigold sai vapaaohjelmastaan From Darkness to Light pisteet 143,33 ja jäi vain 0,14 pistettä kakkostilasta. Kokonaispistein 205,99 se oli kilpailujen kolmas.                                                               

Anu toteaa joukkueen vetäneen vapaaohjelman From Darkness to Light aikamoisella rutiinilla.

”Se oli taisteltu suoritus tosi kovien haasteiden jälkeen.”

Lopulta siellä saatiin joukkue kehiin.

Hyvää varmaa työtä

”Junnuilla kävi lyhyessä pari harmittavaa kaatumista, mutta onneksi siirtymissä. Muuten joukkue luisteli hyvin ohjelmansa. Ehkä kuitenkin olisi voinut olla vähän tiukempaa ja tarkempaa menoa.”, Anu arvíoi.

Joukkue oli sijoittui lyhytohjelmallaan viidenneksi. Magic Carpet lensi 59,54 pisteeseen.

Vapaaohjelman veto oli Anun mukaan ihan hyvää tasoa.

”Ei mitenkään loistelias, mutta ei mitään suurempia ongelmia. Junnuillakin on valmistautuminen näiden kahden kisan välissä ollut rikkonainen. Moni on ollut poissa harjoituksista loppusyksyn flunssan ja kuumeilun takia.”

Anu toteaa kaikkien saaneen hyvää harjoitusta ja osoittaneen hyvää tsemppihenkeä.

”Kaikki ovat mukana tekemisessä.  Tuntuu, että saadaan hyvin asioita aikaiseksi ja mennään eteenpäin. Aika tiukka tuntuu olevan junnusarjan kärki. Silloin pienet asiat ratkaisevat.

Toiveena terveet luistelijat

Anu korostaa, että treenit jatkuvat ja toivoo, että kaikki saadaan pidettyä terveinä.

Senioreissa kaikki loukkaantuneet on saatu kuntoutettua, mutta he eivät vielä olleet kilpailussa mukana.

”Loukkaantuneet pidettiin poissa jäältä ja annettiin heille oikein kunnon breikki toipumiseen.”

Nyt Marigold keskittyy 1,5 viikkoa Lumikuningattaren harjoituksiin. Esimerkiksi maanantaina luistelijat olivat Kisakalliossa jäällä seitsemisen tuntia.

”Pistetään näytös kasaan ja keskitytään johonkin ihan muuhun. Joukkue saa tällaisen toisenlaisen elämyksen”, Anu kertoo.

Starlights jälleen hopealla

Noviisijoukkue Starlights sijoittui Espoossa pistein 74,40 hopealle, kuten ensimmäisessäkin valintakilpailussa. Tällä kertaa ohjelman loppuun osui harmillisesti kaatumisia, ja teknisiä tasoja jäi saamatta.

Stagut ovat silti tyytyväisiä suoritukseen ja valmiita tekemään töitä kohti seuraavaa kilpailua.

Minorijoukkue Sunlights osallistui Espoossa sarjan ensimmäiseen valintakilpailuun. Joukkue sijoittui neljänneksi pistein 30,08. Piste-erot olivat kuitenkin pieniä, sillä kilpailun neljä ensimmäistä joukkuetta olivat tuloksillaan vain 1,47 pisteen sisällä.