SM-joukkueilla lupaava alkukausi

Julkaistu: 29.11.2021

Helsingin Luistelijoiden SM-joukkueet ovat käynnistäneet kauden lupaavasti. Seniorijoukkue Marigold IceUnity oli ensimmäisessä SM-valinnassa lyhytohjelman toinen ja kokonaiskilpailun kolmas. Juniorijoukkue Musketeers ja noviisijoukkue Starlights ottivat molemmat SM-valinnassa hopeaa. Kilpailu oli jokaiselle joukkueelle juhlaa vuoden koronatauon jälkeen.

Valmentaja Anu Oksasen mielestä ensimmäinen SM-valinta oli hyvä startti sekä Marigoldilta että Musketeersilta.

 – Erityisesti juniorit olivat tosi positiivinen yllätys, kun ottaa huomioon, että joukkue joutui viime kaudella tamppaamaan loskassa ulkona, kun halliharjoittelu oli heidän ikäisiltään koronan vuoksi kielletty.

Anu kehuu joukkueen hyvää draivia kaikessa tekemisessä.

– Oli hienoa nähdä, että joukkue onnistui heti kauden alkaessa varsinkin, kun mukana on paljon uusia luistelijoita. Erinomainen lähtö kauteen molemmissa ohjelmissa, hän kiittää.

Musketeersin lyhytohjelma on nimeltään Light at the End of the Tunnel ja vapaaohjelma Magic Carpet. Joukkue saavutti niillä kokonaispisteet 170,01 ensimmäisessä kisassa.

MIU:n luisteluun pehmeyttä

Valmentaja on tosi tyytyväinen myös Marigoldin ensi esityksiin.

– Oli hienoa, että joukkue sai lyhytohjelmassaan Nordic Spirit kaikki tekniset tasot läpi, sillä muutamien elementtien kanssa on aina ollut haasteita. Myös tyylillisesti olemme jo viime kaudella, mutta vahvemmin nyt tämän uuden joukkueen kanssa saaneet tiimissä työstettyä entistä dynaamisempaa ja pehmeämpää luistelua. Saimme myös palautetta Skating Skillsien paranemisesta.

Marigoldin vapaaohjelmassa From Darkness to LIght on uudenlaisia nostoja ja temppuja. Kauden alkuun nähden joukkue tsemppasi Anun mukaan ne todella hyvin.

– Yllättävän vahvaa tekemistä joukkueelta.  Saamme yleensä kauden edetessä kaiken vaikeuden hiottua loistaviksi suorituksiksi.

Timantti viikonloppu

Myös SM-noviisijoukkue Starlights onnistui kauden avauksessa ohjelmssaan Desert Spirits. Joukkue luisteli kilpailun toiseksi pistein 84,53.

Valmentaja Tiina Pesonen luonnehti viikonlopun olleen vuoden tauon jälkeen täyttä timanttia.

– Olen todella ylpeä staguista, jotka uskalsivat tuoda jäälle sitä, mitä osaavat. Tästä on hyvä jatkaa.