Juulia ja Matthias luistelivat Suomelle olympiapaikan!

Julkaistu: 25.9.2021

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat Nebelhorn Trophyn ylivoimaiseen voittoon ja saavuttivat täten Suomelle maapaikan olympialaisiin. Pari hallitsi hermonsa kilpailussa hienosti ja esitti Obertsdorfissa kaksi upeaa ohjelmaa. Edellisviikon kilpailun Lombardia Trophyn jälkeen valmentaja Maurizio Margaglio kertoi tiimin suuntaavan olympiakarsintaan täydellä voimalla. Tänään ennen suoritusta hän kertoi tunnelman olleen keskittynyt.

Ennen kilpailua Maurizio toivoi suomalaisten jäätanssijoiden suorituksiin vähemmän täydellistä suorittamista ja enemmän tunnetta. Tunnetta Juulian ja Matthiaksen suorituksiin tosiaan saatiin entisestään eikä tekninen puhtauskaan huonontunut aiemmasta. Pari saavutti kummastakin ohjelmastaan ennätyspisteet, yhteispisteet paranivat lähes 10 pisteellä.

Suomella on ollut edustaja olympialaisten jäätanssissa vain kaksi kertaa aiemmin. Albertvillessä vuonna 1992 ja Lillehammerissa 1994 kilpailussa nähtiin Susanna Rahkamo ja Petri Kokko. Helsingin Luistelijoiden edustaja on viimeksi nähty olympiakentillä vuonna 2002 Salt Lake Cityssä, kun Elina Kettunen edusti Suomea naisten kilpailussa.

Suuret onnittelut Juulialle ja Matthiakselle sekä koko jäätanssitiimille upeasta työstä!

Tulokset:
http://www.isuresults.com/results/season2122/csger2021/

Kuva Suomen Taitoluisteluliitto