Helsingin Luistelijoista kahden tähden Tähtiseura

Julkaistu: 8.6.2021

Helsingin Luistelijoille Tähtiseura – merkki lasten ja nuorten sekä aikuisten toiminnasta

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen luoma laatuohjelma, jonka tavoitteena on nostaa suomalainen urheilu uudelle tasolle. Iloksemme voimme ilmoittaa, että Helsingin Luistelijat on saavuttanut Tähtimerkin sekä lasten ja nuorten että aikuisten toiminnasta. Olemme ensimmäinen helsinkiläinen taitoluisteluseura, jolle myönnetään Tähtimerkki.

Tähtimerkki on seuran toimintaan osallistuville sekä heidän lähipiirilleen lupaus laadusta ja toiminnan jatkuvasta kehittämisestä. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan inhimillisesti, modernisti ja ketterästi. Tähtiseurojen tavoitteena on tarjota laadukkaampaa toimintaa, joka antaa kaikille mahdollisuuden urheilla ja liikkua omalla tasollaan, kohti omia tavoitteitaan.

Helsingin Luistelijoiden hallitus päätti keväällä 2019 lähteä tavoittelemaan seuralle Tähtiseura – merkkejä lasten ja nuorten sekä aikuisten toiminnasta. Hallitus näki laatuohjelman hyvänä apuvälineenä toiminnan kehittämiseen, sillä laatukriteereissä painottuivat samat teemat, mitkä aiemmin seuralle tehdyssä toiminnankartoituksessa oli noussut kehityskohteiksi. Työhön koottiin seuran kaikki osa-alueet kattava tiimi. Tammikuussa 2020 Taitoluisteluliitto kutsui seuran mukaan kehittämään taitoluistelun huippu-urheilun Tähtiseura – laatutekijöitä. Samalla seuran tavoite kirkastui kolmeen tähteen eli korkeimpaan mahdolliseen tasoon.

Prosessi on ollut seuralle varsin antoisa ja sen myötä on saatu nostettua lajien välinen yhteistyö täysin uudelle tasolle. Tähtiseura – tiimi on tehnyt uutterasti töitä kohti tavoitetta koronapandemian sekoittamasta arjesta huolimatta. Tähtiseura – laatutekijöiden avulla pyrimme takaamaan laadukkaan työn jatkuvuuden myös tulevina vuosina muun muassa yhtenäistämällä ja dokumentoimalla lajien toimintatapoja paremmin.

Kiitos kaikki valmentajat, toimistotyöntekijät, urheilijat, hallitus ja kaikki vapaaehtoiset siitä, että olette tehneet seurastamme sen mitä se tänä päivänä on. Erityiskiitos tähtiseura tiimille; Kirsti Larva-Taylor, Henna Lindholm, Tiina Pesonen, Anu Tuunanen, Eeva Ripatti ja Johanna Vainio-Pyykkönen, kovasta työstänne koko seuran eteen.

Iloitsemme saavutetusta tavoitteesta ja jatkamme määrätietoisesti kohti kolmatta, huippu-urheilun tähteä.

#helsinginluistelijat #hlperhe #hlluistelukoulu #hljäätanssi #hlmuokka #hlyksinluistelu #hlminit #skatingfinland #tähtiseurat #seuratoiminta