Juulia Turkkila ja Matthias Versluis MM-jäälle perjantaina

Julkaistu: 25.3.2021

Kuva: Antti Lehto

Taitoluistelun MM-kilpailuja 2021 käydään parhaillaan Tukholmassa, ja jäätanssissa Suomea ja Helsingin Luistelijoita edustaa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis.

Nämä ovat Juulian ja Matthiaksen toiset MM-kilpailut. Edelliset MM-kilpailut käytiin kaksi vuotta sitten Japanissa, jolloin he sijoittuivat loistavassa debyytissään 16. sijalle pistesaaliinaan 168,12. Tämä MM-kisa on myös ensimmäinen mahdollisuus lunastaa olympiapaikka Pekingin talviolympialaisiin; jäätanssin maakohtaisia paikkoja on Tukholmassa jaossa 19 kappaletta.

Tukholman kisoissa päästään perjantaina 26. maaliskuuta klo 11:52 jäätanssin äärelle, kun rytmitanssikilpailu luistellaan. Juulia ja Matthias saivat arvonnassa lähtönumeroksi 10, ja luistelevat täten toisina 3. verryttelyryhmässä, Suomen aikaa klo 13:26. Pareja kilpailussa on 32.

Rytmitanssin teemana on tällä kaudella musikaali/operetti ja pakollisena kuviotanssina Finnstep. Juulian ja Matthiaksen ohjelman teema on musikaalista "Thoroughly Modern Millie". Rytmeinä musiikissa on Quickstep ja Swing sääntöjen asettamista rytmivaihtoehdoista.

Finnstep on kehitetty Susanna Rahkamon ja Petri Kokon toimesta oman upean rytmitanssinsa pohjalta, jolla pari saavutti vuonna 1995 EM-kultaa sekä MM-hopeaa. Finnstep on iloinen ja hauska tanssi, joka tulisi tanssia mahdollisimman kevyen näköisesti. Finnstep on hyvin nopea ja ajoitus onkin tässä tanssissa erittäin tärkeässä roolissa. Täsmällisen ajoituksen lisäksi jalkatyön on oltava siistiä ja tanssiasennon tulisi olla hyvin kannateltu sekä mahdollisimman liikkumaton koko tanssin ajan.

Senioreilla kuviotanssit ovat yksi rytmitanssin elementeistä. Seniorit luistelevat siis Finnstepin osana rytmitanssiaan. Finnstepin kuviota ei rytmitanssissa kuitenkaan luistella kokonaan, vaan ensimmäisen puoliskon jälkeen parit jatkavat suoraan omaan kuviotanssityyppiseen askelsarjaansa (Pattern Dance Type Step Sequence).

Kilpailuja voi Suomessa seurata maksulliselta Viasatin V-Sport kanavalta.

Tuloksia voi seurata reaaliajassa täältä.

Lue lisää jäätanssikilpailun asetelmista: Ice Dancers looking for new World Champions - International Skating Union (isu.org)