MIU kolmas, Turkkila - Versluis keskeytti

Julkaistu: 28.2.2021

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis keskeyttivät jäätanssin SM-tason päätöskilpailun Matthiaksen vanhan selkävaivan annettua merkkejä itsestään. Pari ei halunnut vaarantaa valmistautumistaan Tukholman MM-kilpailuihin maaliskuussa. Marigold IceUnity veti vapaaohjelmansa hienosti onnistunein elementein ja sai siitä 139,44 pistettä. Yhteistuloksella 209,13 se oli kilpailun kolmas.

Muodostelmaluistelukilpailun voitti Helsinki-Rockettes pistein 226,07, ja toisen sijan vei Team Unique 215,96 pisteellä.

Valmentaja Anu Oksanen totesi Marigoldin luistelleen myrskyä tulkitsevan vapaaohjelmansa erittäin hyvin. Edellisessä eli kauden ensimmäisessä SM-valintakilpailussa joukkue jäi vapaaohjelmassaan 124,47 pisteeseen, sillä suoritukseen osui yhden noston epäonnistuminen. Nyt tulos parani lähes 15 pisteellä.

 – Varsinkin vapaaohjelma on kehittynyt tällä kaudella huimasti. Meillä on ohjelmassa esimerkiksi juuri tuo vaikea nostoelementti, jonka onnistuminen oli nyt ihana nähdä. Kokonaisuudessa näkyi työ, jonka olemme tehneet ohjelman eteen.

Anusta on harmillista, että kisakausi kutistui kahden kisan mittaiseksi, koska kisoista aina tulee vielä ekstra kiri tekemiseen.

 – Näissä kahdessa kisassa pääsi jokainen Marigoldin luistelija mukaan kilpailevaan kokoonpanoon. Nyt sunnuntaina vapaaohjelmassa oli jäällä luistelijoita ihka ensimmäisessä seniorikilpailussaan, ja he onnistuivat erinomaisesti, hän kiittää.

Koronan kurittama kausi ei ole ollut helppo, mutta Anu on tyytyväinen, että joukkue on päässyt sekä harjoittelemaan että kisaamaan. On maita, joissa ei ole harjoiteltu sen paremmin kuin kisattukaan.

– Hienoa, että Marigold on kuulunut niiden huippu-urheilijoiden joukkoon, joka on saanut treenata lähes läpi kauden.

Nyt kausi on virallisesti päättynyt, mutta kukaan ei tiedä, mitä tuleman pitää.

– Tähän hetkeen mennessä ei kukaan ole pystynyt kertomaan, kuka saa harjoitella, miten ja missä.

Klinovitskaya – Partanen nosti ennätystään

Jäätanssikilpailun loppuun kilpaillut pari Arina Klinovitskaya – Jussiville Partanen lähti hakemaan vapaatanssistaan ehjää suoritusta. Ohjelmaan osui kuitenkin kaatuminen, mutta pari nappasi siitä huolimatta vapaatanssinsa ennätyspisteet 85,42 ja saavutti kokonaistuloksen 139,11 pistettä.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2021/JTMLSMSen/index.htm