Turkkila - Versluis johtaa, Marigold kolmas

Julkaistu: 27.2.2021

Rikkonainen taitoluistelukausi kotimaassa päättyy viikonvaihteessa SM-senioreiden kilpailuun jäätanssissa ja muodostelmaluistelussa. Jäätanssissa Juulia Turkkila – Matthias Versluis johtaa rytmitanssin jälkeen ennätystuloksellaan 77,68 pistettä. Marigold IceUnity lähtee pistein 70,69 takaa-ajajana kolmannelta sijalta vapaaohjelmapäivään.

Pari Juulia Turkkila – Matthias Versluis pääsi vielä syksyllä osallistumaan kilpailuihin, kunnes koronan kakkosaalto tyhjensi jälleen kilpailukalenterin. Pari onnistui lauantaina erinomaisesti kepeässä rytmitanssissaan pitkän kilpailutauon jälkeen.  Luistelijat olivat tyytyväisiä sekä piste-ennätykseen että mahdollisuuteen vihdoin kilpailla, vaikkei SM-titteleitä viikonvaihteessa jaetakaan.

– Jokaisella kilpailulla on kuitenkin merkitystä. Myös tämä kilpailu on hyvä välietappi matkallamme, jonka päätähtäin on Milanon olympialaisissa 2026, pari kertoi kilpailun kisastudiossa.

Toista kauttaan yhdessä luistelevalle jäätanssiparille Arina Klinovitskaya – Jussiville Partanen lauantaina käynnistynyt kilpailu on kauden ensimmäinen. Hyvin sujunut rytmitanssi toi heille pisteet 53,69.

 Pari oli tyytyväinen suoritukseensa teknisesti, mutta muuten näkivät tekemisessään parantamisen varaa. He odottavat jo saavansa huomisen vapaatanssin jälkeen pisteen tälle kaudelle. Edessä on uusi kausi uusin ohjelmin.

Marigoldilta onnistunut veto

Muodostelmaluistelussa on järjestetty tällä kaudella vain ensimmäinen SM-valintakilpailu. Sen jälkeen kaikki kisat on peruttu.

Marigold IceUnity saavutti ensimmäisessä kilpailussa lyhytohjelmallaan Nordic Spirit pisteet 68,59. Lauantaina joukkue luisteli revontulien ja joikumusiikin inspiroiman ohjelmansa rauhallisesti, nauttien ja ehjin elementein.

Marigoldille on valmentaja Anu Oksasen mukaan tyypillistä, että päästessään kisaamaan se nostaa jatkuvasti suoritustensa tasoa.

– Vaikka kilpailuissa nyt oli pitkä tauko, joukkue suoriutui todella upeasti.  Motivaatio ei ole kilpailujen puuttuessa lainkaan hiipunut, vaan tytöillä on ollut mieletön into harjoitella ja tehdä töitä. Harmillista luistelijoiden kannalta, että kehittyminen ei näy pisteissä, hän totesi.

SM-senioreiden kilpailut jatkuvat sunnuntaina jäätanssin vapaatanssein kello 11 ja muodostelmaluistelun vapaaohjelmin kello 11.40.

Tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/2021/JTMLSMSen/index.htm