Muodostelma ensimmäisissä SM-valinnoissa

Julkaistu: 8.11.2020

Helsingin Luistelijoiden SM-joukkueet avasivat kauden viikonvaihteessa Tampereella. Koronapandemian vuoksi tiukoin turvatoimin käyty kilpailu oli tuloksiltaan vaihteleva ja olosuhteiltaan poikkeuksellinen, sillä joukkueet kulkivat maskeissa kaikkialla muualla paitsi jäällä, eivätkä kohdanneet toisiaan kilpailun aikana.

Seuran SM-noviisijoukkue Starlights sijoittui lauantaina hienosti toiseksi tuloksella 80,70 pistettä sarjan ykköslohkossa.

Sen sijaan Musketeersin lyhytohjelma Beetlejuice ei lauantaina sujunut odotetusti. Ongelmia tuli valmentaja Anu Oksasen mukaan lähes jokaisessa elementissä, ja ohjelma jäi rikkonaiseksi, vaikka joukkue loppua kohti tsemppasikin suoritustaan.

Marigold IceUnityn lyhytohjelma, jonka se luistelee tällä kaudella ainutlaatuisesti joikuun, sujui ongelmitta upeasti, mutta ohjelma kaipaa Anun mukaan vielä lisää teknistä tarkkuutta.

Vapaaohjelmien päivänä Musketeers lähti ohjelmaansa Lentävä matto hyvällä asenteella. Valmentaja toteaa joukkueen luistelleenkin hyvän ohjelman, mutta teknisjiä tasoja jäi ksilti vielä saavuttamatta.

Itse luisteluun Anu on kuitenkin erittäin tyytyväinen.

 ”Joukkue lähti taistelemaan eikä luovuttanut.”

Musketeers oli vapaaohjelmassa neljäs ja nousi kokonaiskilpailun viidenneksi pistein 143.91.

Marigold IceUnityn suoritus vapaaohjelmastaan Myrsky oli valmentajan mukaan perussuoritus, vaikka yksi nostoista ei noussutkaan ja liukuelementtiin tuli kaatuminen.

”Ohjelma on fyysinen ja haastava ja mukana on uusia nostoja. Nyt pitää vain saada lisää rutiinia suorituksiin. Esimerkiksi ryhmänosto on uusi, ja se vaatii lisää toistoja.”

Joukkue sijoittui tällä kertaa kokonaiskilpailussa kolmanneksi kokonaispistein 193,06.

Anu kiittää joukkuetta nöyrästä asenteesta työntekoon.

”Luistelijat haluavat kehittyä ja mennä eteenpäin. Siksi uskon, että sitä kautta löytyy kaudelle nostetta.”

Ensimmäisen valintakilpailun tulokset: 

http://www.figureskatingresults.fi/results/2021/MLSM1vk/index.htm

 

Kuvat: Sari Niskanen