UUTTA, UUSITTUA, UUDISTETTUA JA UUTUKAISTA – LUE SEURAVAATEUUTISEMME!

Julkaistu: 9.6.2020

Helsingin Luistelijoiden seuratunnus on aina ihastuttanut klassisella ilmeellään: Tutuksi tulleessa tunnuksessa HL-monogrammia ja vanhan ajan luistinterää ympäröi laakeriseppele. Vuosiluku 1908 muistuttaa seuran pitkästä historiasta. Nyt seuran tunnusta on uskallettu päivittää uuden ajan tarpeisiin, ja seuravaatteita myyvä oma verkkokauppakin aukeaa elokuussa. Lue lisää!

Helsingin Luistelijoiden hallituksen puheenjohtajalla Anders Sundgrenillä ja seurakoordinaattori Eeva Ripatilla on pitkään ollut tavoitteena yhtenäistää seuran kolmen lajin ilmeet; muodostelmajoukkueet ovat perinteisesti esiintyneet omalla joukkuenimellään ja alabrändeillään, kun taas yksinluistelijat ja jäätanssijat käyttävät vain virallista seuratunnusta kilpailu- ja treenivaatteissaan. Kun yhtenäiseen ilmeeseen vaadittavia yksityiskohtia lähdettiin selvittämään, ilmeni, että seuran virallisesta tunnuksesta on vain epätarkka, monen kopion kopiona liikkuva aineisto, jonka laatu on ollut haaste myös muuta materiaalia tehtäessä.

Uutta vanhaa kunnioittaen

Tavoitteena oli piirtää ja digitalisoida seuratunnuksemme, tarkentaa seuran brändihierarkiaa niin että uusien varusteiden hankinta ja brändääminen on tulevina vuosina helppoa yli lajirajojen sekä luoda uusi fanituotemallisto. Haasteen otti vastaan kokenut graafinen suunnittelija Toni Sallinen, jonka kädenjälki näkyy useissa kaupallisen ja julkisen puolen yritysilmeissä.

Vanha huopamerkkiSuunnittelu lähti liikkeelle olemassa olevien materiaalien analysoinnista, tärkeimpänä näistä tietenkin rakastettu tunnus. Toimistolta löytyvä vanha sininen huopapala käsin brodeerattuine seuratunnuksineen – ainoa tiedossa oleva originaali – sai toimia johtolankana siitä, millainen tunnus oli alun perin ollut. Ilmeni, että romanttinen laakerinlehtikehys olikin ilmeisesti jälkikäteen lisätty koriste. Graafinen suunnittelija uskaltautui ehdottamaan projektia johtavalle Eevalle seppeleestä luopumista, ja niin tunnus yksinkertaistettiin sellaiseksi kuin se oli joskus ollut, tosin pienellä modernisoinnilla.  

– Piirsin merkin uudelleen siten, että Suomen suurimmalle ja vanhimmalle seuralle tunnuksenomainen HL-monogrammi säilytti muotonsa. Vanha merkki oli kokenut matkan varrella hieman kolhuja, joten tavoitteena oli terävöittää merkki ja palauttaa se entiseen loistoonsa nykyaikaisella tavalla, Toni kuvailee tehtäväänsä.

Yksinkertaisen tyylikästä, mutta vanhalle ilmeelle uskollista seuratunnusta on helppo käyttää vaatteissa ja lomakkeissa. Perinteitä kunnioittavan seuratunnuksen lisäksi Toni suunnitteli modernin, tyylitellyn logon – Helsingin Luistelijat – jonka uudenlainen kirjasinmuotoilu luo nykyaikaisen kontrastin, kun perinteikästä tunnusta ja modernia logoa käytetään yhdessä.

Uudistuksessa huomioitiin myös, että seuramme on kolmen lajin koti, ja olemassa olevien muodostelmajoukkuetunnuksien lisäksi myös yksinluistelijat ja jäätanssijat saivat omat tunnisteensa edustusvaatteitaan varten.

Käytännön tarpeet edellä

Suunnitelmista koottiin ohjeisto ja tuote-esimerkit, joiden tarkoitus on helpottaa varusteiden hankintaa ja yhtenäistä brändäämistä jatkossakin. Yhtenäinen seuratunnuksen käyttö myös helpottaa kalliiden hankintojen kierrätettävyyttä seuran sisällä lajirajojen yli. Virallinen seuratunnuksemme tulee näkymään vanhaan tapaan sille kuuluvalla paikalla edustusvaatteiden vasemmalla puolella, sydämen kohdalla, taitoluistelun lajista riippumatta.

Seuran tutut brändivärit, sininen ja valkoinen,  pidettiin ennallaan, joten aiempien varusteiden vaiheittainen päivittäminen uusilla on helppoa. Nykyajan urheiluvaatemallistoissa musta on kuitenkin dominoiva perusväri, joten se on seuravaatteiden brändipaletissa luonnollisesti mukana. Seuran klassiset tunnusvärit tulevat kuitenkin raikastamaan ja tuomaan tunnistettavuutta tarkkaan valittujen vaatekappaleiden ja asusteiden kautta.

Varusteet ja fanituotteet omasta verkkokaupasta

Hallituksemme varainhankinnasta vastaava Jukka-Pekka Ylinen ja Eeva Ripatti ovat työstäneet kauden kuluessa myös uutta joustavaa järjestelmää varusteiden hankintaan. Nyt mallistot on valittu, sopimukset tehty – ja Helsingin Luistelijoiden verkkokauppa päästään avaamaan elokuussa 2020. Oma verkkokauppa mahdollistaa edustus- ja treenivaatteiden tilaamisen aina kun se on tarpeen. Tulevaisuudessa verkkokaupasta voi ostaa myös seuran fanituotteita.

Fani- ja vapaa-ajan vaatteiden puolelle saatiin myös uusi oivaltava tapa tuoda seurailmettä tyylikkäästi esiin: vanhasta rakastetusta seuratunnuksestamme syntyi vanhaa ja uutta yhdistävä tyylikäs ja pelkistetty HL-monogrammi ilman luistinta ja vuosilukua. Tämä koristetunnukseksi kutsuttu elegantti monogrammi brändää fani- ja vapaa-ajan tuotteemme uudella, virallisista seuravaatteista eroavalla tavalla.  Black Edition -mallisto on tarkoitettu niille faneille, jotka haluavat kannustaa hillitymmin seuraamme ja toimintaamme. Tutustu mallistoon ja jaa tietoa fanituotteista kaikille lajin ystäville!

Haluatko ostaa fanituotteita ennen kuin verkkokauppa aukeaa elokuussa 2020? Klikkaa tilauslomakkeeseen tästä.

Kohti uutta uljasta kautta!