Tiedote 22.3.2020

Julkaistu: 22.3.2020

Helsingin Luistelijoiden tiedote 22.3.2020

 

Hyvät luistelijat ja HL-perheet,

Seuratoimintamme on muuttanut väliaikaisesti muotoaan ja seurana pyrimme toiminnan optimaaliseen järjestämiseen vallitsevissa olosuhteissa. Valtioneuvoston linjausta seuraten ryhmäharjoitustoiminta on korvattu etäohjatulla toiminnalla ainakin 13.4. asti. Olemme kuluneella viikolla seuranneet ylpeinä luistelijoidemme off-ice -harjoittelua ja heidän sekä valmentajiemme ilmiömäistä sopeutumista etäohjaukseen.

Helsingin Luistelijoiden hallitus on pitänyt lauantaina 21.3. ylimääräisen kokouksen, käynyt läpi vallitsevaa tilannetta ja kartoittanut erilaisia skenaarioita tuleville kuukausille.

Päätoimiset valmentajamme työskentelevät aktiivisesti taatakseen luistelijoillemme parhaan mahdollisen valmistautumisen toukokuussa alkavaan uuteen kauteen. Helsingin Luistelijat työllistää tällä hetkellä 13 päätoimista ja 25 osa-aikaista työntekijää sekä lisäksi luistelukouluohjaajia, joten palkanmaksuvelvollisuutemme normaaliolosuhteissa koskee kuukausittain n. 70 henkilöä.

Seuran hallitus on lähtenyt selvittämään mahdollisia sopeuttamistoimenpiteitä säilyttääkseen seuran  toimintaedellytykset nyt ja tulevaisuudessa. Haluamme jatkossakin valmentaa luistelijoitamme iloisessa ja turvallisessa ilmapiirissä. Ylläpitääksemme toimintaamme poikkeusaikana veloitamme jäseniltämme 1.4. alkaen alennettua kausimaksua, joka on huhtikuun osalta 60% joukkue- ja ryhmäkohtaisen maksun normaalimäärästä. Toiminnan muuttuneesta luonteesta huolimatta seuratoiminnasta syntyy jatkuvasti kustannuksia, jotka seuran on katettava. Ryhmäharjoitustoiminnan rajoittamisen mahdollisesti jatkuessa pidempään, tarkastetaan kausimaksun suuruus uudelleen.

Epidemia- ja jäähallitilanteen salliessa järjestämme kesäleirit ja muut kesäjäät alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme lisää asian selkiydyttyä.

 

Ilmoittautuminen seuraavalle kaudelle

Helsingin Luistelijat olemme me kaikki. Olemme voittoa tavoittelematon yhdistys. Seuran jäsenistöltä kerättävillä kausimaksuilla ja varainhankinnalla, esimerkiksi jääshown järjestämisellä, katetaan koko seuran toiminta. Seuraavan kauden suunnitteluun vaikuttaa poikkeustilanteen lisäksi ilmoittautuneiden luistelijoiden määrä. 

Sitoutuminen ja ensi kauteen ilmoittautuminen on ensisijaisen tärkeää tehdä hyvissä ajoin, jotta pystymme määrittelemään ensi kauden resurssitarpeen. Näin ollen jäätanssin ja yksinluistelun osalta viimeinen ajankohta ilmoittautumiselle on sunnuntaina 19.4. taataksemme luistelijalle katkeamattoman polun ensi kauden valmennusohjelmaan heti toukokuun alusta. Muodostelmaluistelun osalta joukkueisiin sitoutuminen ja ilmoittautuminen tulee tehdä joukkueen valmennuksen antamien ohjeiden mukaisesti. Ilmoittautumisista lähetämme tarkemmat ohjeet erikseen. Ilmoittautuminen tulee mahdolliseksi Hoika -järjestelmässä viikon 13 kuluessa.

 

Jatkamme tilanteen aktiivista seuraamista ja tiedotamme mahdollisimman pian jatkosta.

Yhdessä tästä selvitään!

Yhteistyöterveisin,
Helsingin Luistelijoiden hallitus