Tiedote: Koronavirus - yhteisöllinen ennakoiminen

Julkaistu: 12.3.2020

Helmi-maaliskuussa koronavirus on vaikuttanut ihmisten elämään ympäri maailman, viime päivinä myös Suomessa. Helsingin Luistelijoissa asiaan suhtaudutaan vakavasti, koska lajeissamme ollaan tiiviissä vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Tiedossamme ei ole yhtään koronavirustapausta seurassamme.

Ennakoivia toimenpiteitä ei pidä ajatella yksilön vaan yhteisön näkökulmasta. Mitä enemmän hidastamme ja ehkäisemme viruksen kulkua omilla henkilökohtaisilla teoillamme, sitä helpommin me kaikki pääsemme yli tästä poikkeuksellisesta ajanjaksosta.

Jatkamme toimintaamme toistaiseksi normaalisti, mutta haluamme muistuttaa käsihygienian suuresta merkityksestä. Luistelijamme kulkevat julkisilla kulkuvälineillä ja syövät eväitä ja lämmittelevät ahtaissa pukutiloissa. Käsienpesu saippualla on selkeästi tehokkain keino välttää infektiotautien leviäminen, myös koronaviruksen tapauksessa, sillä saippua liuottaa koronaviruksen kuoren. Erittäin tärkeää on myös jättää tulematta harjoituspaikalle, jos vähänkään on tunnetta flunssasta tai poikkeuksellisesta väsymyksestä. Myös ulkomaanmatkoilta saapuvien toivotaan pysyvän kotiuduttuaan viisi päivää pois harjoituksista.

Muista nämä ennakoivat toimenpiteet:

  • Käsienpesu saippualla vähintään 20 sekunnin ajan
  • Harjoituksiin ei tule osallistua, jos olo on vähänkään kipeä
  • Kättelyä on syytä välttää mahdollisuuksien mukaan (voit käyttää harjoituksissa käsineitä!)
  • Yskittäessä suu tulee peittää hihalla tai puhtaalla nenäliinalla
  • Harjoituksissa juodaan ainoastaan omasta juomapullosta
     

Lisäksi Terve Urheilija- sivuston ohjeistuksesta urheilujoukkueille löytyy lisää vinkkejä tautien leviämisen ehkäisyyn:

https://terveurheilija.fi/ajankohtaista/koronavirustartunnan-ehkaiseminen-urheilussa/


Koronaviruksen taudinkuvaan kuuluu yksi tai useampia seuraavista oireista: kurkkukipu, kuume, kuiva yskä, nuha, hengenahdistus. Jos epäilet tartuntaa, ole yhteydessä HUS:in päivystysapuun puh. 116 117 tai Helsingin kaupungin neuvontapuhelimeen puh. 09 310 10024. Älä hakeudu terveysasemalle, ennen kuin olet ollut puhelimitse yhteydessä edellä mainittuihin numeroihin.

Mikäli luistelijalle ilmenee oireita, ilmoittakaa välittömästi ja luottamuksella asiasta myös vastuuvalmentajalle sekä toimistoon (toimisto@hl.fi)

 

Käyttehän nämä ylläolevat varotoimet läpi huolellisesti perheen luistelijoiden kanssa!

Seuraamme aktiivisesti tilanteen kehitystä, viranomaisten päivityksiä suosituksista ja niiden vaikutuksia harjoitteluun sekä kevään tapahtumiin (ml. jääshow).

 

Terveisin,
Helsingin Luistelijoiden hallitus