Onnistuminen ei riittänyt MM-paikkaan

Julkaistu: 1.3.2020

Marigold IceUnity onnistui sunnuntaina vapaaohjelmassaan Tribute to Notre Dame, joka toi pisteet 144,80. Onnistuminen ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa takaamaan MM-paikkaa Lake Placidiin. Viisinkertainen maailmanmestari Marigold on jäänyt aiemmin MM-kilpailujen ulkopuolelle vain vuonna 2016.

SM-kullan ja kisapaikan nappasi voitollaan Helsinki Rockettes.  SM-hopealle luistelleella Team Uniquella taas on Marigoldia parempi keskiarvo kauden kahdesta kauden parhaan pistemäärän tuoneesta kilpailun ja SM-kisojen tuloksen summasta, joten joukkue lunasti Suomen toisen MM-paikan.

Marigoldin SM-kilpailujen kokonaistulos 220,78 toi joukkueelle SM-pronssin. Myös Musketeers varmisti pronssin juniorisarjassa kauden ennätyspisteet tuoneella suorituksellaan ohjelmasta Metamorphosis. Joukkueen kokonaistulos onnistumisista SM-kilpailussa, 191,52 pistettä, on sen kauden ennätys. Myös va

Valmentaja Anu Oksanen kertoo olevansa todella ylpeä sekä Marigoldin että Musketeersin suorituksista myös SM-kilpailujen vapaaohjelman päivänä.

”Marigoldilla oli vaikeuksia kisaharjoituksessa, mutta itse kilpailutilanteessa joukkue taisteli ohjelman rohkeasti läpi. Oli ihana katsoa, miten joukkue teki kaikkensa loppuun asti. Tällä kertaa meidän tuloksemme ei riittänyt MM-paikkaan”, hän toteaa.

Nyt Marigold ei pääse puolustamaan MM-kotikisojen hopeaa keväältä, mutta se on valmentajineen valmis antamaan kannustuksensa MM-paikat lunastaneille.

”Onnittelemme MM-kilpailuihin lähteviä ja toivotamme molemmille joukkueille tsemppiä. Eiköhän Suomen muodostelmaluistelu ole taas aika korkeilla sijoilla niissä kilpailuissa”, Anu summaa.

SM-tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/MLSM2020/index.htm