Yhdessä entistä parempi HL

Julkaistu: 6.2.2020

Seuramme on perinteikäs seura, jota pyritään kehittämään jatkuvasti. Kisakausi on juuri nyt kiivaimmillaan, mutta seurassa tapahtuu samaan aikaan paljon muutakin. Viime keväänä uudella kokoonpanolla aloittanut hallitus on lähtenyt rohkeasti uudistamaan seuraa monin eri tavoin. Moni näistä uudistuksista kehittää työtämme tulevien vuosien aikana eivätkä näin ollen näy heti jäsenistölle. Siksi on hyvä hiukan avata sitä, mitä kaikkea seurassa tapahtuu.

Jo muutama vuosi sitten muodostelmassa aloitettiin johtoryhmätyöskentely, joka on lisännyt avoimuutta ja yhtenäisyyttä joukkueiden valmennuksessa. Nyt tätä samaa mallia on ruvettu työstämään myös yksinluistelun valmennustiimissä ja tarvittaessa tulevaisuudessa myös jäätanssissa.

Kevään ja kesän aikana hallitus rupesi työstämään toimintatapoja ja – ohjeita, joiden avulla pyrimme varmistamaan että jokaisella on turvallinen olo seurassamme. Yhtenä osana tätä kehitystyötä ovat seuran uudet pelisäännöt, joista kerrottiinkin hallituksen joulukuun kirjeessä. Tällä hetkellä pelisäännöt ovat luistelijoiden ja toimikuntien kommentoitavana, maaliskuussa ne on tarkoitus avata nettisivuille myös vanhempien kommentoitavaksi.

Alkusyksystä keskusteltiin myös siitä, miten urheilijoiden ääni saataisiin kuuluviin aiempaa paremmin. Hallitus päätti perustaa seuraan Luistelijan ääni – paneelin, joka koostuu eri ryhmien luistelijoista kouluikäisistä SM-senioreihin. Luistelijat valitsevat itse jäsenet ja varajäsenet keskuudestaan edustamaan ryhmiään paneelissa, jossa keskustellaan seuran toiminnasta, otetaan kantaa muutosehdotuksiin ja paneeli itse voi tehdä aloitteita toiminnan kehittämiseksi. Paneelin on tarkoitus kokoontua vähintään kerran kaudessa seuran toimistolla ja lisäksi toimia tarpeiden mukaan myös verkostona.

Kuluneella kaudella taitoluistelu on ollut mediassa esillä hyvin negatiivisissa merkeissä. Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme niin, että jokainen urheilija, työntekijä ja seuratoimija uskaltaa tuoda esiin mieltään painavat asiat tai kehitysideat. Mikäli omalle valmentajalle on joskus vaikea puhua, on hyvä muistaa että seuran hallituksen jäseniin tai toimistohenkilökuntaan voi aina ottaa yhteyttä luottamuksellisesti. Seurassa mahdollisesti tapahtuva epäasiallinen käytös on tärkeää ilmoittaa jollekin edellä mainituista, jotta seura voi puuttua epäasialliseen käytökseen. Yhteyttä voi ottaa myös Väestöliiton, lajiliittojen, Olympiakomitean ja SUEKin yhteiseen Et ole yksin – palveluun tai SUEK:in ILMO – palveluun. Kumpaankin palveluun voivat ottaa yhteyttä urheilijat, urheilijan vanhemmat ja valmentajat sekä urheiluseurojen tai lajiliittojen työntekijät ja vapaaehtoiset.  

Yksi tärkeimmistä välineistä toiminnan kehittämiseen ovat jäsenistölle toteutetut seurakyselyt. Viime keväänä toteutetun seurakyselyn tuloksista ja toimenpiteistä jäsenet ovat saaneet yhteenvedon juuri Hoikan kautta. Myös tänä keväänä toteutetaan seurakysely, jossa edelliskerran tapaan on mahdollisuus anonyymiin seuratoiminnan arviointiin ja kehitysehdotusten esiin tuomiseen. Olkaahan siis tarkkana, maaliskuun aikana tulee jälleen Hoikan kautta linkki kyselyyn.

Tehdään yhdessä entistäkin parempi HL. Puheenjohtajan sanoin ”Yksin olemme hyviä - Yhdessä olemme parhaita”

 

Mikäli haluat mukaan hallituksen kirjeen postituslistalle, ilmoita sähköpostiosoitteesi Tomi Mikolalle tomi.mikola(at)hl.fi.

Hallituksen, toimistohenkilökunnan ja valmentajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@hl.fi. Hallituksen jäsenet on esitelty täällä.

Toimiston tarkemmat yhteystiedot löydät täältä.