Yuka ja Juho EM-kisoissa

Julkaistu: 22.1.2020

Taitoluistelun EM-kilpailut alkavat tänään Itävallan Grazissa. Tänään on vuorossa ensimmäisenä miesten lyhytohjelmat ja myöhemmin illalla parien lyhytohjelmat. Huomenna koittaa erittäin jännittävä hetki, kun mahtavat Yuka Orihara ja Juho Pirinen astuvat ensimmäistä kertaa parina arvokisajäälle. Ensimmäistä kauttaan parina luistelevat Yuka ja Juho ovat aloittaneet yhteisen uransa upeammin kuin osattiin odottaa. Hyvään vauhtiin päässyt pari on parantanut pisteitään lähes jokaisessa kilpailussa, johon ovat osallistuneet. Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin alkukaudesta tapahtunut loukkaantuminen avasi Yukalle ja Juholle hienon mahdollisuuden päästä edustamaan arvokisoissa jo ensimmäisellä kaudellaan.

Valmentaja Maurizio Margaglion mukaan parin ensimmäinen harjoitus kisapaikalla meni hyvin. Tänään heillä on vuorossa arvonta ja muita harjoituksia.

Jäätanssin rytmitanssit luistellaan huomenna torstaina klo 13.00. Jäätanssikilpailusta odotetaan kovatasoista, sillä osallistujalistalta löytyvät muiden muassa hallitsevat maailmanmestarit Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron sekä kivikovat venäläiset Alexandra Stepanova-Ivan Bukin ja Victoria Sinitsina-Nikita Katsalapov. Rytmitanssin luistelujärjestys arvotaan myöhemmin tänään.

Suomella on kilpailuissa Yukan ja Juhon lisäksi miehissä Roman Galay ja naisissa Emmi Peltonen, Jenni Saarinen sekä Linnea Ceder. Emmi Peltosen ja Viveca Lindforsin viime vuoden upeat sijoitukset toivat Suomelle pitkästä aikaa kolme edustuspaikkaa naisten kilpailuun.

Tsemppiä kaikille kisaan!

Kilpailua voit seurata suorana Viaplaystä.

Aikataulu Suomen aikaa

Keskiviikko
12.30 Miehet – Lyhytohjelma
20.15 Parit – Lyhytohjelma

Torstai
13.00 Jäätanssi – Rytmitanssi
19.30 Miehet – Vapaaohjelma

Perjantai
12.30 Naiset – Lyhytohjelma
20.00 Parit – Vapaaohjelma

Lauantai
14.25 Jäätanssi – Vapaatanssi
19.30 Naiset – Vapaaohjelma

Sunnuntai
15.30 Gaala-näytös

Luistelujärjestykset ja tulokset
http://www.isuresults.com/results/season1920/ec2020/

Kisasivut
https://www.graz2020.com/en

Lisätiedot Yuka Oriharasta ja Juho Pirisestä: https://hl.fi/jaatanssi/ryhmat/g1/yuka-orihara-juho-pirinen

Kuva: Tero Rauhala