Marigold ja Musketeers voittivat Eindhovenissa

Julkaistu: 15.12.2019

Helsingin  Luistelijoiden Marigold IceUnity ja Musketeers hallitsivat kansainvälistä Lumiere Cupia Eindhovenissa. Marigold voitti kilpailun kauden parhaalla tuloksellaan, vaikka onnettomuus kuolemanspiraalissa perjantaina johti kahden luistelijan loukkaantumiseen. Musketeers puolestaan otti nimiinsä junioreiden kotimaisen kärkituloksen ja koko kilpailun voiton pitkästä aikaa.

Kilpailulla oli dramaattinen alku perjantaina, kun Marigoldin kapteeni Camilla Sundgren kaatui parinsa kanssa kuolemanspiraalissa, ja molemmat löivät päänsä pahannäköisesti jäähän.

Loukkaantuneiden tilanne tutkittiin paikallisessa sairaalassa. Varmuudeksi valmentaja Anu Oksanen lähetti vielä videot tilanteesta ja tapahtuman tiedot joukkueen lääkärille. Valmentaja painottaa toimineensa joukkueen lääkärin ohjeiden mukaisesti

”Jätin luistelijat, jotka perjantaina loukkasivat päänsä kuolemanspiraalissa, pois kisasuorituksesta. Priorisoin luistelijoiden terveyden, sillä päävammoilla ei ole syytä leikkiä. Joukkue joutui tietysti tässä tilanteessa tsemppaamaan todella tiukasti, mutta en lähde vaarantamaan kenenkään terveyttä enkä myöskään joukkueen turvallisuutta laittamalla toipilaita jäälle, valmentaja Anu Oksanen totesi.

Marigoldin veto Notre Damea kunnioittavasta ohjelmastaan sujui puhtaasti ja nosti joukkueen kauden kokonaistulosta yli 11 pisteellä.  

”Oli tärkeää, että saimme pistetason kohdalleen, kun meillä on kaudella ollut paljon epäonnista suorittamista ja oli sitä vielä perjantainakin. Tämä päivä kertoo kuitenkin, mihin Marigold parhaimmillaan pystyy, Anu painotti.

Junioreilla sen sijaan vastus kilpailussa oli valmentajan mukaan kova. Nyt tuli voitto, jota joukkue omien laskujensa mukaan oli saanut odottaa yli tuhat päivää.

”Joukkueella on ollut pitkä kuiva kausi, mutta nyt se tsemppasi todella hyvin.”

”On hienoa, että meillä luistelivat kaikki 20 kokoonpanossa olevaa luistelijaa kilpailun aikana. Vaihdoin molempien ohjelmien kokoonpanoja Lahden SM-osakilpailun jälkeen, mutta tosiaan kaikki 20 olivat jäällä.”

Marigold IceUntiy saavutti kilpailussa kokonaispisteet 215,25, jotka ovat joukkueen parhaat tällä kaudella ja vain 1,44 pistettä kauden kotimaisesta seasons best -tuloksesta, Musketeers otti nyt nimiinsä junioreiden kauden kotimaisen kärkituloksen pisteillä 189.32.

Suomalaisten menestystä täydensi EsJt:n Valley Bay Synchro, joka sijoittui junioreiden kilpailussa toiseksi pistein 184,04.