Onnea Helsingin Luistelijat 110 vuotta!

Julkaistu: 7.12.2018

Keskiviikkona 5.12.2018 juhlimme isolla joukolla Helsingin Luistelijoiden eli  Suomen vanhimman suomenkielisen luisteluseuran 110-vuotista taivalta. Juhlat järjestettiin ravintola Koskenrannassa Arabiassa.

Gaalavieraat

Seuran puheenjohtajan Jari Aromäen tervetuliassanojen jälkeen kohotimme maljan HL-perheelle ja energiselle seuralle, jonka vauhtia ikä ei ole hidastanut, pikemminkin nopeuttanut. 

Puheenjohtajan puhe

Taitoluisteluliiton tervehdyksen toi liiton puheenjohtaja Laura Raitio, joka korosti seuran merkitystä ei ainoastaan sen luistelijoille, vaan myös seurassa työskenteleville, seuran hyväksi talkootyötä tekeville ja urheilusuorituksia seuraaville kannustusjoukoille. Vuosien myötä syntyy elämänikäisiä ystävyyksiä ja myös rakkaus lajiin - ilta olikin täynnä puheensorinaa ja iloisia jälleennäkemisiä!

Laura Raition puhe

Mitä olisi urheiluseuran juhla ilman alkuverryttelyä? Ennen illallispöydän ääreen siirtymistä juhlakansalle vetivät alkulämpän seuramme jäätanssivalmentajat Henna ja Ossi. Tuttujen travolta-liikkeiden jälkeen setti huipentui flossaukseen, ja varmisti sen, että jokaisen lihakset olivat mukavasti lämmenneet seuranpitoa ja tanssilattiaa varten.

Alkulämmittely

Illan aikana vierailla oli mahdollisuus tutustua seuran upeaan historiaan Muistojen bulevardilla. Tilaan oli  koottu luistelukoulujen vastuuvalmentaja Anu Tuunasen johdolla käsinkosketeltavia muistoja vuosien varrelta - kimaltelevia esiintymisasuja, legendaaristen HL-kevätnäytösten mainosjulisteita ja kilpailumenestyksestä kertovia pokaaleja ja palkintoja muiden muassa. 

Vanhoja kisapukuja

Eikä tässä vielä kaikki - illallisen jälkeen saimme kuulla Irja Simolan mainion juhlapuheen. Irja jos joku tietää seuramme vaiheista, sillä hän on toiminut Helsingin Luistelijoiden pitkäaikaisena puheenjohtajana sekä liittohallituksen jäsenenä. Irja Simolan saamien raikuvien aplodien jälkeen kierrokset kohosivat entisestään, kun pääsimme kokemaan seuramme huippuhetkiä videospektaakkelin myötä. Ei ollut yksi tai kaksi silmäparia, jotka kostuivat katsellessamme huikeita hetkiä muodostelmaluistelun MM-kilpailuista. Näiden tuomisina olivat Marigold IceUnityn viisi maailmanmestaruutta. Spektaakkeli huipentui maailman parhaan muodostelmaluisteluvalmentajan Anu Oksanen puheeseen.

Puheenjohtaja ja muodostelmaluistelun päävalmentaja

Mikään juhla ei ole täydellinen ilman musiikkia - varsinkaan luisteluseuran, jonka sydämessä sykkivät rytmi, liike ja musiikki. Bilebandi Gepardi tanssitti juhlakansaa aina puoleen yöhän asti, jolloin oli aika sanoa hyvää yötä ja pakata vielä jäljelle jäänyttä herkullista syntymäpäiväkakkua Anu Oksasen mukaan - minnekäs muualle kuin vietäväksi seuraavan aamun luisteluharjoituksiin!

Tanssilattian piiri