Hyvää Itsenäisyyspäivää, Suomi!

Julkaistu: 6.12.2018

Helsingin Luistelijat toivottaa kaikille hyvää Itsenäisyyspäivää. Seuraamme on kohdannut myös merkittävä kunnia, sillä seniorimuodostelmaluistelujoukkueemme Marigold IceUnityn (MIU) kapteeni Camilla Sundgren on kutsuttu Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan. Presidentti Sauli Niinistö isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa vastaanottoa, jonne on tänä vuonna kutsuttu noin 1 700 eri tavoin ja eri aloilla ansioitunutta vierasta.

Camilla Sungren

Camilla Sundgren edustaa Marigold IceUnitya, joka voitti muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden keväällä Tukholmassa järjestetyissä MM-kilpailuissa. MIUn täydellistä hiponut vapaaohjelma toi MM-kullan Suomeen. Joukkue saavutti yhteispisteet 209,02 ruotsalaisen Surprisen jäädessä hopealle tuloksella 207,99. Tämä on Marigold IceUnityn viides maailmanmestaruus. Joukkue on voittanut urallaan myös viisi MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia. Seuraavan kerran MM-kullasta kilpaillaan Suomessa. Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Helsingissä 12.–13.4.2019.

Marigold IceUnityn tämän kauden lyhytohjelman teema on "#WhyNot", joka ohjelma kertoo suuresta unelmasta eli muodostelmaluistelun hyväksymisestä olympialajiksi. Joukkueen vapaaohjelma ”Transformers” kuvaa työtä hyvän puolesta ja pahaa vastaan. Tällä kaudella Suomen menestyneimmässä muodostelmaluistelujoukkueessa luistelee 25 henkeä. Kapteeni Camilla ‘Camppu’ Sundgren on neljännen vuoden MIU:lainen ja hän aloitti luistelun jo 4-vuotiaana. Camilla opiskelee Helsingin Yliopiston Svenska social och kommunal högskolanissa ja nauttii vapaa-ajallaan uusista makuelämyksistä erilaisissa ravintoloissa. Uskommekin, että hän pitää myös juhlavastaanoton tarkoiluista, joissa painottuvat luomutuotteet ja lähiruoka. Kisakauden aikana MIU-luistelijat eivät nauti alkoholijuomia, joten Linnan perinteinen booli jäänee Camillalta väliin, mutta onneksi hän voi nostaa maljan itsenäisyydelle Kultarannan omista omenoista tehdyllä mehulla.

 

Marigold IceUnity