Harrastusmahdollisuudet seurassa

Helsingin Luistelijat on Suomen suurin taitoluisteluseura. Seurassamme voi harrastaa muodostelmaluistelua, yksinluistelua sekä jäätanssia. Jokaisesta lajista löytyy ryhmiä heille, jotka tähtäävät kilpaurheilijoina maailman huipulle sekä heille, jotka haluavat vain harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita. Luistelukoulumme tarjonta on kattava sekä lasten että aikuisten osalta.
 

Alla lueteltuna eri harrastusmahdollisuuksia. Linkkejä klikkaamalla löydät tarkemmat tiedot, yhteystiedot sekä mahdolliset ilmoittautumislomakkeet.

 

Jäätanssi

Seurassamme on erilaisia jäätanssin valmennusryhmiä aivan aloittelijoille sekä huippu-urheilijoille. Osa ryhmistä on esitelty alla, mutta vaihtoehtoja on paljon enemmänkin. Mikäli olet kiinnostunut jäätanssista eikä alla luetelluista ryhmistä löydy etsimääsi, ota rohkeasti yhteyttä.
Lisätietoja löydät jäätanssi -välilehden alta


Muodostelmaluistelu

Seurassamme on muodostelmaluistelujoukkueet kaikissa sarjoissa. Muodostelmajoukkueisiin järjestetään testit aina keväisin maalis-huhtikuun vaihteessa, viimeisen Taitoluisteluliiton kilpailukalenterin kilpailun jälkeen. Joukkueissa voi luistella harrastaen muutaman kerran viikossa tai tähdätä maailman huipulle Marigold IceUnityn tai Musketeersin riveissä.
Lisätietoja ja joukkueiden sivut löydät muodostelmaluistelu -välilehden alta


Yksinluistelu

Seurassamme on erilaisia yksinluistelun valmennusryhmiä sekä kilpa- että harrasteluistelijoille. Yksinluistelijoita otetaan mukaan ryhmiin koko kauden ajan, ole siis rohkeasti yhteydessä mikäli olet kiinnostunut yksinluistelusta eikä etsimääsi ryhmää löydy tältä sivulta.
Lisätietoja löydät yksinluistelu -välilehden alta

 

Lapset

Luistelukoulu

Tarjoamme luistelun opetusta kaiken ikäisille luistelusta kiinnostuneille.
Tervetuloa mukaan oppimaan uutta!

Luistelukoulu on suunnattu 3-12 -vuotiaille.
Ryhmät kokoontuvat aina samaan aikaan ja samassa paikassa koko kauden ajan kerran viikossa. Luistelukoulusta löytyy ryhmiä sekä aivan vasta-alkajille että hieman jo taitoja omaaville.

Nuorten luistelukoulu on 13-18 -vuotiaille nuorille tarkoitettu oma luistelukouluryhmä. Nuorten luistelukoulussa harjoitellaan taitoluistelun alkeita.

Lisätietoa Luistelukoulusta tästä linkistä

 

 

Minitähdet

Minitähdet ovat yksinluistelun ilopillerit! Mukaan otetaan jatkuvasti 3-5 -vuotiaita reippaita luistelijanalkuja viettämään mukavia hetkiä luistelun parissa. Ryhmä on luistelukoulua seuraava kehitysryhmä, joten taitovaatimuksia ei ole, mutta pystyssä pitää pysyä ilman tukea. Treeneissä harjoitellaan perusluistelutaitoja sekä yksinluistelun alkeita. Minitähdet eivät kilpaile, mutta esiintyvät seuran tapahtumissa, kuten jääshowssa. Ryhmästä on mahdollisuus edetä taitojen karttuessa muihin seuran ryhmiin. 

Kutsumme ryhmään luistelijoita myös HL:n luistelukoulusta. Jos et saa kutsua tai et ole HL:n luistelukoululainen, ota yhteyttä niin sovitaan aikataulusta. Yhteystiedot löytyvät täältä.

 

 

Kehitysjoukkue Miniflowers

Miniflowers on muodostelmaluistelun kehitysjoukkue. Ryhmässä harjoitellaan perusluistelutaitoja sekä muodostelmaluistelun alkeita. Miniflowers on tarkoitettu 5-8- vuotiaille innokkaille harrastajille, joilta eteen ja taaksepäin luistelu sujuu jo. Ryhmä ei kilpaile, mutta esiintyy seuran tapahtumissa, kuten joulujuhlassa ja jääshowssa. Ryhmästä on mahdollisuus edetä taitojen karttuessa muihin seuran ryhmiin. Miniflowersiin otetaan jatkuvasti uusia luistelijoita.

Lisätietoja Miniflowersista

 

 

 

Yksinluistelun Harrasteryhmät

Harrasteryhmät 1 ja 2 ovat yksinluistelun harrasteryhmiä. Ryhmät harjoittelevat kaksi kertaa viikossa jäällä sekä kerran viikossa oheisharjoituksissa. Harrasteryhmissä opitaan uusia taitoluisteluliikkeitä sekä treenataan iloisella mielellä. Ryhmästä on mahdollisuus edetä taitojen karttuessa muihin seuran ryhmiin. Mikäli olet kiinnostunut Harrasteryhmistä, ota yhteyttä vastuuvalmentajaan. Yhteystiedot löytyvät täältä.

 

 

Aikuiset

 

Aikuisten luistelukoulu

Aikuisten luistelukoulu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille niin vasta-alkajille kuin luistelua aiemmin harrastaneillekin. Aikuisille löytyy useita eri ryhmiä alkeistunneista edistyneiden tunteihin.

Alkeisryhmässä harjoitellaan perusluistelua, helppoja askeleita (mm. kolmosia ja kantakäännöksiä) ja liukuja sekä hyppyjen ja piruettien alkeita.

Perusryhmässä harjoitellaan sekä helppoja että haastavampia askeleita (mm. käänteitä, vastakäänteitä ja twisseleitä) ja askelyhdistelyjä sekä liukuja, hyppyjen ja piruettien alkeita.

Jäätanssikoulun alkeisryhmässä tutustutaan jäätanssin alkeisiin ja harjoitellaan jäätanssin perusteita (mm. kaaria, sirklausta, kolmosia).

Luistelukoulun oheisharjoituksissa on tarkoitus lämmitellä, verrytellä ja valmistella kroppaa jääharjoitusta varten.

Aikuisten luistelukouluista ja jäätanssikouluista lisätietoa täältä.

 

 

Aikuisyksinluistelijat

Aikuisten yksinluisteluryhmässä harjoitellaan haastavampia yksinluistelun elementtejä. Ryhmä on tarkoitettu jo pidempään harrastaneille. Mikäli olet kiinnostunut aikuisten yksinluisteluryhmästä, ota yhteyttä vastuuvalmentajaan. Yhteystiedot löytyvät täältä.

 

 

Aikuisten muodostelmaluistelujoukkueet

Seurassamme on kolme aikuisten muodostelmaluistelujoukkuetta, aikuisten sarjassa kilpaileva Crème de Ments ja Masters-sarjassa kilpaileva Ice Elegance sekä miestenjoukkue joka ei vielä kilpaile.

Ice Elegance joukkueen sivut

Crème de Ments joukkueen sivut

Miesten joukkue IceMen United